zaterdag 12 december 2020

Tijdens de voorbije maanden kwamen er op deze blogspot heel wat bestanden bij, d.w.z. pdf's van de oude nummers ... tot en met die van 2019. U vindt ze in de rubriek "downloads". Jaargang 22 (2020) komt er niet onmiddellijk op, ten vroegste in 2022.

Een papieren versie van ons tijdschrift kan men als abonnement bekomen voor een slordige 7 euro (FV-leden betalen slechts vijf euros).

De postbedeling is tijdens deze Tweede Lockdown-periode blijkbaar helemaal naar de Filistijnen gegaan en "de Cronikel" blijft dus hier en daar wel lang happeren. De brievenbussen kijken er hoopvol naar uit.

In het vierde nummer van deze 22ste jaargang (okt.-dec. 2020) brachten we een thema-nummer over Pastoors, Papen en Prochiaenen. Een vrij divers nummer waar we op zoek gaan naar de herkomst en familiale omgeving van de zielenherders uit het Ancien Régime. Tal van voorbeelden, maar ook methode.

Hopelijk geeft het u geen pastorale indegestie!

KOPIJ ! ... In het 2de nummer van 2021 willen we een thema-nummer "Moeilijke dorpen" brengen. Er zijn in elke hoek van het hertogdom plaatsen waarvan de parochieregisters niet of slechts ten dele bewaard bleven: Boortmeerbeek, Kester, Aarschot, Schaffen, Neerlinter, enz. Is het onderzoek daarmee 'hopeloos'? Meestal niet. We tonen je de weg om - ook zonder parochieregisters en zelfs zonder burgerlijke stand - het genealogische pad te vervolgen. Misschien heb je zelf suggesties of ideeën, stuur dan een berichtje naar bc.redactie@gmail.com

We kijken er naar uit !Tijdens de voorbije maanden kwamen er op deze blogspot heel wat bestanden bij, d.w.z. pdf's van de oude nummers ... tot en met die van 2...